Alzheimer Trefpunt West Betuwe gaat door in februari!

Iedereen die te maken heeft met dementie kan elkaar weer in Beesd ontmoeten

Gelukkig kunnen we na de lockdown weer op woensdag 9 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur een Alzheimer Trefpunt organiseren in het Klokhuis Beesd. Door de grote impact van dementie op zowel de pati├źnt zelf als hun naasten, willen wij iedereen graag van praktische informatie voorzien en ervaringen uitwisselen.

Bij het aankomende Alzheimer Trefpunt zullen dementieconsulenten Antoinette Piels en Esther van Aalst de diverse vormen van dementie bespreken als ook casemanagement en begeleiding in de thuissituatie.

Wist u dat dementie een verzamelnaam is voor ruim 50 ziektes? Deze ziektes kunnen de hersenen aantasten en zorgen voor een geleidelijke achteruitgang van iemands geestelijke gezondheid. Dementie, in welke vorm dan ook, blijft vooralsnog ongeneeslijk. Alzheimer Nederland financiert onderzoeken, maar werkt ook samen met onderzoekers, bedrijven en particulieren, zodat er in de toekomst een beter leven met dementiemogelijk is of wellicht geen dementie meer bestaat.

Voor mensen met dementie is een casemanager een belangrijke steun en toeverlaat, want de weg vinden in alle wetten, regels en zorgmogelijkheden rondom dementie is best ingewikkeld. Een casemanager helpt hierbij en is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie en hun naasten. Hij of zij informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt eventueel zorg op maat. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven.

Naast alle informatievoorziening van onze sprekers kunt u bij ons Alzheimer Trefpunt ook in contact komen met lotgenoten, andere mantelzorgers en deskundigen. Wees welkom en neem vooral iemand mee. De toegang is gratis. We volgen te allen tijde de richtlijnen van de RIVM dus neem uw mondkapje en QR code mee. Aanmelden kan via Babs Bergs: b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl of 06 3809 5381.

Na dit Alzheimer Trefpunt van februari hebben we de volgende Trefpunt avonden op de agenda staan: 9 maart – Thuiszorg en overgang naar verpleeghuis & Wet Zorg en Dwang (WZD), 13 april – Levensboek en op 11 mei – Activiteiten voor mensen met dementie (o.a. beweging,  lokale activiteiten). Ons volledige programma vindt u terug op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/rivierenland/alzheimer-trefpunt-west-betuwe.