FESTIVAL FESTIVATE TRAPT HET FESTIVALSEIZOEN AF IN DE BETUWE

Het draaiboek van festival ‘Festivate’ is weer afgestoft want na twee jaar lijken alle lichten op groen te staan en kan de 8e editie van het festival in 2022 eindelijk doorgaan. Met het voornemen van het kabinet om alle coronaregels per 23 maart a.s. af te schaffen, vervalt ook het 1G-beleid en staat niks een goed feest op vrijdag 8 en zaterdag 9 april meer in de weg. 

De 15 vrienden, die sinds 2013 het jaarlijks terugkerende muziekfestival in de Gemeente West Betuwe organiseren, staan te popelen. “Na 2 jaar in de pauzestand te hebben gestaan starten we deze week weer vol energie met het opbouwen van het festivalterrein in Deil. Het feit dat we als Betuws festival één van de eersten zijn die na twee jaar corona onze stages weer mogen opbouwen en bezoekers mogen ontvangen, kan alleen maar betekenen dat het een nog grootser weerzien gaat worden dan voorgaande jaren.” vertelt Angelo Ridderhof van Festivate.

Het festival, dat deze editie circa 4.500 bezoekers ontvangt, bouwt dit jaar naast de ‘Mainstage’ en feestcafe ‘Hutje Mutje’ ook een nieuwe area op. Bezoekers kunnen in de nieuwe area ‘De Wulpse Weide’ los op de grootste urban hits. Naast internationale dance DJ Jay Hardway op het hoofdpodium staat in het feestcafe een echte Betuwse op het podium vertelt Ridderhof: “Onder andere Frans Duijts komt vrijdag ‘Café Hutje Mutje’ op z’n kop zetten en ook op het buitenterrein hebben we uitgepakt. Naast foodtrucks van lokale horeca rijden we ook een ‘Karaoke-caravan’ het terrein op. Maar een echte eyecatcher dit jaar is toch wel de fonteinbar. Een grote ronde verlichte bar met daarbovenop een fontein die bijna 10 meter boven het publiek uitspuit.” De laatste tickets voor Festivate op 8 en 9 april zijn te koop via www.festivate.nl/tickets.