Speciale theatervoorstellingen over dementie in Geldermalsen

Kom naar de voorstelling ‘Ach, die lieve oudjes’ georganiseerd door Alzheimer Trefpunt West Betuwe


Het Alzheimer Trefpunt West Betuwe is een ontmoetingsplek in de buurt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Elke maand organiseren we een bijeenkomst waarbij we praktische informatie over dementie bieden, als ook gezelligheid en sociaal contact.

Vanwege de coronamaatregelen waren er het afgelopen jaar veel activiteiten geannuleerd. Daarom organiseren we voor onze aankomende twee trefpuntavonden iets speciaals: een theatervoorstelling over dementie op zowel dinsdag 9 november als 7 december 2021 in MFC De Pluk in Geldermalsen.

De theatervoorstelling ‘Ach, die lieve oudjes’ is een voorstelling van een uur waarin op een ludieke wijze uitleg over dementie gegeven wordt door Annemie Ruijs (Psychologe), Kenneth van Doremalen (Piano docent & muziektherapeut) en Resi Spijkers (Trainingsacteur & coördinator Welzijn).

De vier belevingsfases van dementie komen aan bod, zoals de ‘bedreigde ik’, de ‘verdwaalde ik’, de ‘verborgen ik’ en de ‘verzonken ik’. Naast de voorstelling is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan deskundigen.

De werkgroep Alzheimer Trefpunt West Betuwe zal ook aanwezig zijn. Deze bestaat uit zeven leden die veelal in de zorg werkzaam zijn of mantelzorger: Babs Bergs, Marietje Kievit, Yolanda van de Wetering, Annette van Zoelen, Chantal van Essen, Trijnie van Doorn  en Karen de Koning.

Het programma op beide avonden is als volgt:

  • 19.30 – 20.00     Inloop
  • 20.00 – 20.05     Welkom
  • 20.05 – 21.05     Voorstelling ‘Ach, die lieve oudjes’
  • 21.05 – 21.20     Pauze
  • 21.20 – 22.10     Vragenuurtje
  • 22.10 – 22.15     Afsluiting 

Deze avond is bestemd voor mantelzorgers, vrijwilligers, verzorgers in de geriatrie en iedereen die meer wil weten over dementie.

Coronatoegangsbewijs is verplicht. Toegang is gratis & aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan via https://bit.ly/AlzheimerTrefpuntWestBetuwe of neem contact op met Babs Bergs: 06 3809 5381 / b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl.

De uitnodiging