Wat weet u nog van de Melkfabriek in Buren?

Melkfabriek ‘De Stichting’ in Buren zit bij veel mensen in de Betuwe nog in hun herinnering. Bij de coöperatieve melkfabriek waren veel boeren aangesloten in een groot deel van Midden- en West Betuwe en hebben veel mensen uit Buren en omstreken gewerkt. De fabriek is actief geweest tussen 1951 en 1987.

Henk van Veen was directeur van 1947 tot zijn pensioen in 1982. Zijn kinderen, Karin, Trix en Thijs, hebben zich sinds kort op de geschiedenis van de fabriek gestort. Ze hebben er veel plezier in om zoveel mogelijk mooie verhalen en beeldmateriaal boven tafel te krijgen. Ze hebben al aardig wat verzameld door in het archief van hun moeder te neuzen, maar ook door interviews met oud-bestuursleden en -medewerkers.

Ze zijn echter nog op zoek naar meer! Kent u iemand die er gewerkt heeft? Kocht u vaak kaas in de kaaswinkel? Heeft u een mooi verhaal of foto’s? Ze zien alle informatie graag tegemoet.

“We kijken alle drie terug op een bijzondere jeugd zo dichtbij de melkfabriek. Het geluid van het lossen van de melkbussen ’s ochtends vroeg, het meehelpen op kantoor en het scheppen van verse slagroom uit de grote melkketel op zondagochtend zijn mooie herinneringen van ons allemaal” zegt Karin van Veen.

Het doel is om alle informatie te verzamelen op een website. Voorlopig is er een Facebook-pagina waar u uw reactie kunt achterlaten: https://www.facebook.com/MelkfabriekBuren. Ook kunt u e-mailen naar melkfabriekburen@gmail.com of bellen naar: 06-21950843 of 06-27825488.